L’ Ajuntament de Pedret i Marzà ha inaugurat el Parc Urbà de Salut del municipi 17/01/2011

 

Aquest 16 de gener, l’alcaldessa de Pedret i Marzà, Mònica Nadal Pairó, ha inaugurat el Parc Urbà de Salut que s’ha implantat al municipi. L’equipament està situat al costat del Centre Cívic, a la zona annexa a la pista poliesportiva.

L’acte ha comptat amb una sessió dirigida d’exercici en grup com les que s’organitzen periòdicament a cada Parc Urbà de Salut per tal d’ensenyar a fer correctament els exercicis i fidelitzar els usuaris. En la sessió, una dinamitzadora dels Parcs Urbans de Salut ha mostrat com utilitzar idòniament cadascun dels aparells, l’ordre recomanat i les recomanacions generals que cal seguir.

Degut a la gran demanda, Dipsalut cedeix un total de 181 Parcs Urbans de Salut que s’estan implantant en 105 municipis de la demarcació. Cada municipi podia sol·licitar entre un i quatre Parcs en funció del nombre d’habitants i dels nuclis separats de població.

Amb la cessió als municipis d’aquests equipaments, Dipsalut busca combatre un dels principals problemes de les societats desenvolupades: l’obesitat i les afeccions que se’n deriven. La intenció és fer que l’activitat i l’exercici físic siguin del tot accessibles per a tothom, independentment de l’edat, de la condició socioeconòmica (un dels principals determinants de l’estat de salut), del municipi on es resideix o de les limitacions d’horaris. Per això, els Parcs s’implanten a l’aire lliure i sense restriccions horàries.

Amb aquest mateix objectiu també s’estan implantant Xarxes d’Itineraris Saludables. En total, Dipsalut en cedeix 105 al mateix nombre de municipis de la demarcació. Pedret i Marzà en tindrà una, d’ aproximadament deu quilòmetres, que unirà el municipi amb altres nuclis urbans com el de Vilajuïga. A hores d’ara s’està treballant en la implantació d’aquesta xarxa.

Per fomentar l’ús dels Parcs i les Xarxes i ensenyar a fer-los servir correctament, periòdicament es fan sessions de dinamització a cada equipament. Estan conduïdes per professionals especialment formats en aquesta tasca. També s’està treballant amb el Departament de Salut per donar a conèixer aquests equipaments al personal sanitari per tal que puguin recomanar el seu ús.


Imatge: acte d'inauguració del Parc Urbà de Salut de Pedret i Marzà  (sessió d'exercici en grup).

Dipsalut ha transmès als ajuntaments les pautes a seguir per a l'obertura de les piscines d'ús públic. Caldrà extremar la neteja i desinfecció de les superfícies de contacte i, sobretot, assegurar el distanciament ...
Les dinamitzadores i dinamitzadors del programa de Parcs Urbans de Salut i Xarxes d'Itineraris Saludables, ens proposen sessions d'exercici per fer fàcilment a casa.
El seu llarg tancament, arran de la Covid-19, pot comportar riscos sanitaris sinó es fan certes actuacions de manteniment. Dipsalut va transmetre als municipis les recomanacions a seguir tant abans de tancar, com durant...
Es dirigeix, principalment, a treballadors de l'àmbit sociosanitari. També en poden disposar altres professionals i ciutadania.
< Anterior1234567...4041

Un projecte de:

Amb la col·laboració de:

 
 
© 2011 Dipsalut - Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona