L’ Ajuntament de Pedret i Marzà ha inaugurat el Parc Urbà de Salut del municipi 17/01/2011

 

Aquest 16 de gener, l’alcaldessa de Pedret i Marzà, Mònica Nadal Pairó, ha inaugurat el Parc Urbà de Salut que s’ha implantat al municipi. L’equipament està situat al costat del Centre Cívic, a la zona annexa a la pista poliesportiva.

L’acte ha comptat amb una sessió dirigida d’exercici en grup com les que s’organitzen periòdicament a cada Parc Urbà de Salut per tal d’ensenyar a fer correctament els exercicis i fidelitzar els usuaris. En la sessió, una dinamitzadora dels Parcs Urbans de Salut ha mostrat com utilitzar idòniament cadascun dels aparells, l’ordre recomanat i les recomanacions generals que cal seguir.

Degut a la gran demanda, Dipsalut cedeix un total de 181 Parcs Urbans de Salut que s’estan implantant en 105 municipis de la demarcació. Cada municipi podia sol·licitar entre un i quatre Parcs en funció del nombre d’habitants i dels nuclis separats de població.

Amb la cessió als municipis d’aquests equipaments, Dipsalut busca combatre un dels principals problemes de les societats desenvolupades: l’obesitat i les afeccions que se’n deriven. La intenció és fer que l’activitat i l’exercici físic siguin del tot accessibles per a tothom, independentment de l’edat, de la condició socioeconòmica (un dels principals determinants de l’estat de salut), del municipi on es resideix o de les limitacions d’horaris. Per això, els Parcs s’implanten a l’aire lliure i sense restriccions horàries.

Amb aquest mateix objectiu també s’estan implantant Xarxes d’Itineraris Saludables. En total, Dipsalut en cedeix 105 al mateix nombre de municipis de la demarcació. Pedret i Marzà en tindrà una, d’ aproximadament deu quilòmetres, que unirà el municipi amb altres nuclis urbans com el de Vilajuïga. A hores d’ara s’està treballant en la implantació d’aquesta xarxa.

Per fomentar l’ús dels Parcs i les Xarxes i ensenyar a fer-los servir correctament, periòdicament es fan sessions de dinamització a cada equipament. Estan conduïdes per professionals especialment formats en aquesta tasca. També s’està treballant amb el Departament de Salut per donar a conèixer aquests equipaments al personal sanitari per tal que puguin recomanar el seu ús.


Imatge: acte d'inauguració del Parc Urbà de Salut de Pedret i Marzà  (sessió d'exercici en grup).

Últims dies per inscriure-us als cursos relacionats amb la igualtat de gènere i la lluita contra la discriminació per motius d'orientació sexual. Són gratuïts i estan especialment enfocats a l'àmbit local. Es real...
Ja podeu consultar el programa de formació per al segon semestre. S'hi inclouen una desena de cursos nous. La majoria, es faran en línia. Les inscripcions s'obren el 15 de setembre.
Amb motiu de la desescalada i de la progressiva tornada a la “nova normalitat”, durant el mes de juliol es reprenen les activitats emmarcades en el programa de dinamització dels Parcs Urbans i les Xarxes d’Itinera...
Dipsalut ha transmès als ajuntaments les pautes a seguir per a l'obertura de les piscines d'ús públic. Caldrà extremar la neteja i desinfecció de les superfícies de contacte i, sobretot, assegurar el distanciament ...
< Anterior1234567...4142

Un projecte de:

Amb la col·laboració de:

 
 
© 2011 Dipsalut - Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona