L’ Ajuntament de Pedret i Marzà ha inaugurat el Parc Urbà de Salut del municipi 17/01/2011

 

Aquest 16 de gener, l’alcaldessa de Pedret i Marzà, Mònica Nadal Pairó, ha inaugurat el Parc Urbà de Salut que s’ha implantat al municipi. L’equipament està situat al costat del Centre Cívic, a la zona annexa a la pista poliesportiva.

L’acte ha comptat amb una sessió dirigida d’exercici en grup com les que s’organitzen periòdicament a cada Parc Urbà de Salut per tal d’ensenyar a fer correctament els exercicis i fidelitzar els usuaris. En la sessió, una dinamitzadora dels Parcs Urbans de Salut ha mostrat com utilitzar idòniament cadascun dels aparells, l’ordre recomanat i les recomanacions generals que cal seguir.

Degut a la gran demanda, Dipsalut cedeix un total de 181 Parcs Urbans de Salut que s’estan implantant en 105 municipis de la demarcació. Cada municipi podia sol·licitar entre un i quatre Parcs en funció del nombre d’habitants i dels nuclis separats de població.

Amb la cessió als municipis d’aquests equipaments, Dipsalut busca combatre un dels principals problemes de les societats desenvolupades: l’obesitat i les afeccions que se’n deriven. La intenció és fer que l’activitat i l’exercici físic siguin del tot accessibles per a tothom, independentment de l’edat, de la condició socioeconòmica (un dels principals determinants de l’estat de salut), del municipi on es resideix o de les limitacions d’horaris. Per això, els Parcs s’implanten a l’aire lliure i sense restriccions horàries.

Amb aquest mateix objectiu també s’estan implantant Xarxes d’Itineraris Saludables. En total, Dipsalut en cedeix 105 al mateix nombre de municipis de la demarcació. Pedret i Marzà en tindrà una, d’ aproximadament deu quilòmetres, que unirà el municipi amb altres nuclis urbans com el de Vilajuïga. A hores d’ara s’està treballant en la implantació d’aquesta xarxa.

Per fomentar l’ús dels Parcs i les Xarxes i ensenyar a fer-los servir correctament, periòdicament es fan sessions de dinamització a cada equipament. Estan conduïdes per professionals especialment formats en aquesta tasca. També s’està treballant amb el Departament de Salut per donar a conèixer aquests equipaments al personal sanitari per tal que puguin recomanar el seu ús.


Imatge: acte d'inauguració del Parc Urbà de Salut de Pedret i Marzà  (sessió d'exercici en grup).

Els ajuntaments i ens supramunicipals, en col·laboració amb entitats, sector privat i nombroses iniciatives ciutadanes solidàries, estan fent un enorme esforç per evitar situacions de risc potencial i vetllar per la ...
Dipsalut s'ha adherit a l'Acord nacional per a l'Agenda 2030 a Catalunya. L'Organisme va ser pioner a incorporar els Objectius de Desenvolupament Sostenible als seus programes i a promoure plans municipals de salut vincu...
Les activitats que es programen als Parcs Urbans de Salut i a les Xarxes d'Itineraris Saludables serveixen per combatre el sedentarisme, però també per proporcionar oportunitats d’interacció social.
El setembre és un bon mes per recuperar hàbits saludables, com realitzar activitat física. Teniu moltes opcions per incorporar-la al vostre dia a dia. Una d’elles és participar les sessions dirigides que programem ...
< Anterior1234567...3940

Un projecte de:

Amb la col·laboració de:

 
 
© 2011 Dipsalut - Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona