Dipsalut i el Consorci Vies Verdes crearan Itineraris Saludables en les vies verdes de 27 municipis gironins 29/12/2010

 

Dipsalut i el Consorci Vies Verdes de Girona han signat un conveni de col·laboració segons el qual se senyalitzaran 130 quilòmetres d’Itineraris Saludables en les vies verdes de 27 municipis gironins. La senyalització es farà en els trams de via verda que hi ha a tocar de les poblacions. També s’hi instal·laran aparells per fer estiraments: 27 aparells, un per cada municipi per on transcorren aquests camins.

Els 27 municipis que es beneficiaran d’aquest conveni són: Campdevànol, Ripoll, Sant Joan de les Abadesses, Ogassa, Llocalou (municipi de la Ball de Bianya), Olot, Les Preses, Sant Esteve d’en Bas (municipi de la Vall de’n Bas), Sant Feliu de Pallerols, les Planes d’Hostoles, Amer, la Cellera de Ter, Anglès, Bescanó, Salt, Girona, Quart, Llambilles, Cassà de la Selva, Llagostera, Santa Cristina d’Aro, Castell d’Aro, Sant Feliu de Guíxols, Palamós, Vall-llobrega, Mont-ras, Palafrugell.


S’hi instal·laran senyals direccionals, fites quilomètriques (cada 500 m) i plafons d’informació general (que inclouran recomanacions per a la realització d’activitat física, indicacions per a la realització d’estiraments i el mapa del municipi amb la localització de la via verda, de la xarxa d’itineraris saludables i del parcs urbans de salut). També s'hi implantaran aparells per realitzar els estiraments.


Segons el conveni, el Consorci Vies Verdes de Girona assumeix la senyalització, la implantació i també el manteniment, la gestió i la conservació dels béns mobles. El disseny i contingut dels senyals i plafons, així com el dels aparells, es farà coordinadament amb Dipsalut. Està previst que les tasques de senyalització d’aquests camins comencin a principis del 2011.


L’ús dels itineraris de salut que transcorrin per les vies verdes s’avaluarà amb les dades recollides amb els comptadors d’usuaris ubicats al llarg d'aquests camins. Els resultats es presentaran anualment en format de memòria.


El projecte s’emmarca en l’objectiu, tant de Dipsalut com del Consorci Vies Verdes de Girona, de combatre el sedentarisme fomentant la pràctica d’activitat física regular.


Des de l’any 2009 Dipsalut treballa amb el programa de Parcs Urbans de Salut i Xarxes d’Itineraris Saludables, que consisteix en la implantació de recorreguts per fer a peu sense preparació física especial i d'equipaments per realitzar exercici físic a l’aire lliure. L'objectiu és facilitar la pràctica d'activitat i exercici físic i disminuir la incidència de l'obesitat i les afeccions que se'n deriven.


Per a aquesta iniciativa, Dipsalut ha comptat amb l’experiència del Consorci Vies Verdes de Girona que - amb els resultats d’unes enquestes realitzades entre 2005 i 2006- va detectar que un dels principals motius per utilitzar les vies verdes és tenir cura de la salut, concretament en el 70% dels casos. El perfil d’usuari de la via verda és majoritàriament una persona que fa recorreguts curts caminant per motius de salut, esport o lleure.

Imatge: via verda entre Girona i Quart (ruta del carrilet II: Girona-Sant Feliu de Guíxols). Font: Consorci Vies Verdes de Girona

Els ajuntaments i ens supramunicipals, en col·laboració amb entitats, sector privat i nombroses iniciatives ciutadanes solidàries, estan fent un enorme esforç per evitar situacions de risc potencial i vetllar per la ...
Dipsalut s'ha adherit a l'Acord nacional per a l'Agenda 2030 a Catalunya. L'Organisme va ser pioner a incorporar els Objectius de Desenvolupament Sostenible als seus programes i a promoure plans municipals de salut vincu...
Les activitats que es programen als Parcs Urbans de Salut i a les Xarxes d'Itineraris Saludables serveixen per combatre el sedentarisme, però també per proporcionar oportunitats d’interacció social.
El setembre és un bon mes per recuperar hàbits saludables, com realitzar activitat física. Teniu moltes opcions per incorporar-la al vostre dia a dia. Una d’elles és participar les sessions dirigides que programem ...
< Anterior1234567...3940

Un projecte de:

Amb la col·laboració de:

 
 
© 2011 Dipsalut - Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona