Dipsalut i l’Ajuntament de Platja d’Aro inauguren el primer Parc Urbà de Salut i la primera Xarxa d’Itineraris Saludables 08/12/2010


Aquest dissabte dia 4 de desembre, Dipsalut i l’Ajuntament de Platja d’Aro han inaugurat els primers Parcs Urbans de Salut i la primera Xarxa d’Itineraris Saludables que s’han implantat als municipis de la demarcació de Girona. L'acte s'ha fet al Parc Urbà de Salut situat al Paratge dels Estanys.

 

La ciutat empordanesa comptarà amb dos Parcs Urbans de Salut més (a l’Avinguda Sant Pol i al Carrer Reial). Pel que fa la Xarxa d’Itineraris Saludables, inclou tres rutes recomanades: pel centre de Platja d’Aro (de 2’6 Km), de Platja d’Aro a Castell d’Aro (de 4’4) i de Platja d’Aro a S’Agaró (de 7’6 ).L’acte d’inauguració ha comptat amb una sessió dirigida d’exercici en grup. Una fisioterapeuta formada específicament com a dinamitzadora dels Parcs Urbans de Salut va ensenyar a utilitzar idòniament cadascun dels aparells. Finalment, s'ha explicat com interpretar la senyalització de la Xarxa d’Itineraris Saludables, els espais per on transcorre i què cal fer per tal de poder-ne treure el màxim profit.

 

Les dinamitzacions van més enllà de l’acte d’ignauguració, periòdicament es faran sessions de dinamització a cada equipament. Estaran conduïdes per professionals especialment formats en la matèria. Se n’ha programat una cada mes per a cada Parc durant 3 anys (36 dinamitzacions). Pel què fa a les Xarxes d’Itineraris, es farà un total de 4 dinamitzacions per explicar la senyalització i donar algunes recomanacions d’ús.


Tant els Parcs Urbans de Salut com els Itineraris Saludables han estat dissenyats per una comissió d’experts multidisciplinària. Els Parcs garanteixen un treball homogeni de tot el cos, la idoneïtat de cadascun dels exercicis, la seguretat i l’accessibilitat, fins i tot per persones amb mobilitat reduïda. Els Itineraris Saludables són recorreguts que transcorren tant per dins la població com pels afores. Estan connectats entre ells formant Xarxes d’Itineraris Saludables. Estan pensades per a fer-hi activitat física moderada com caminar. Les pot usar tota la població ja que hi ha itineraris de més o menys quilòmetres i dificultat.


Imatge: sessió de dinamització del Parc Urbà de Salut de Platja D'Aro


 

Atenent a les restriccions per a la contenció de la pandèmia, s'ha previst una aturada de quinze dies en el servei de dinamització dels Parcs Urbans de Salut i les Xarxes d'Itineraris Saludables. Després (es pr...

Des de Dipsalut us proposem, dins el Programa de Formació del segon semestre, cursos dels àmbits de la salut ambiental, de la promoció de la salut i de l'acció social. També, de relacionats amb l'ús dels desfibril...
Oferim cursos relacionats amb la igualtat de gènere i la lluita contra la discriminació per motius d'orientació sexual. Són gratuïts i estan especialment enfocats a l'àmbit local. Es realitzen en línia.
Ja podeu consultar el programa de formació per al segon semestre. S'hi inclouen una desena de cursos nous. La majoria, es faran en línia. Les inscripcions s'obren el 15 de setembre.
< Anterior1234567...4142

Un projecte de:

Amb la col·laboració de:

 
 
© 2011 Dipsalut - Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona