Dipsalut i l’Ajuntament de Platja d’Aro inauguren el primer Parc Urbà de Salut i la primera Xarxa d’Itineraris Saludables 08/12/2010


Aquest dissabte dia 4 de desembre, Dipsalut i l’Ajuntament de Platja d’Aro han inaugurat els primers Parcs Urbans de Salut i la primera Xarxa d’Itineraris Saludables que s’han implantat als municipis de la demarcació de Girona. L'acte s'ha fet al Parc Urbà de Salut situat al Paratge dels Estanys.

 

La ciutat empordanesa comptarà amb dos Parcs Urbans de Salut més (a l’Avinguda Sant Pol i al Carrer Reial). Pel que fa la Xarxa d’Itineraris Saludables, inclou tres rutes recomanades: pel centre de Platja d’Aro (de 2’6 Km), de Platja d’Aro a Castell d’Aro (de 4’4) i de Platja d’Aro a S’Agaró (de 7’6 ).L’acte d’inauguració ha comptat amb una sessió dirigida d’exercici en grup. Una fisioterapeuta formada específicament com a dinamitzadora dels Parcs Urbans de Salut va ensenyar a utilitzar idòniament cadascun dels aparells. Finalment, s'ha explicat com interpretar la senyalització de la Xarxa d’Itineraris Saludables, els espais per on transcorre i què cal fer per tal de poder-ne treure el màxim profit.

 

Les dinamitzacions van més enllà de l’acte d’ignauguració, periòdicament es faran sessions de dinamització a cada equipament. Estaran conduïdes per professionals especialment formats en la matèria. Se n’ha programat una cada mes per a cada Parc durant 3 anys (36 dinamitzacions). Pel què fa a les Xarxes d’Itineraris, es farà un total de 4 dinamitzacions per explicar la senyalització i donar algunes recomanacions d’ús.


Tant els Parcs Urbans de Salut com els Itineraris Saludables han estat dissenyats per una comissió d’experts multidisciplinària. Els Parcs garanteixen un treball homogeni de tot el cos, la idoneïtat de cadascun dels exercicis, la seguretat i l’accessibilitat, fins i tot per persones amb mobilitat reduïda. Els Itineraris Saludables són recorreguts que transcorren tant per dins la població com pels afores. Estan connectats entre ells formant Xarxes d’Itineraris Saludables. Estan pensades per a fer-hi activitat física moderada com caminar. Les pot usar tota la població ja que hi ha itineraris de més o menys quilòmetres i dificultat.


Imatge: sessió de dinamització del Parc Urbà de Salut de Platja D'Aro


 

Dipsalut ha transmès als ajuntaments les pautes a seguir per a l'obertura de les piscines d'ús públic. Caldrà extremar la neteja i desinfecció de les superfícies de contacte i, sobretot, assegurar el distanciament ...
Les dinamitzadores i dinamitzadors del programa de Parcs Urbans de Salut i Xarxes d'Itineraris Saludables, ens proposen sessions d'exercici per fer fàcilment a casa.
El seu llarg tancament, arran de la Covid-19, pot comportar riscos sanitaris sinó es fan certes actuacions de manteniment. Dipsalut va transmetre als municipis les recomanacions a seguir tant abans de tancar, com durant...
Es dirigeix, principalment, a treballadors de l'àmbit sociosanitari. També en poden disposar altres professionals i ciutadania.
< Anterior1234567...4041

Un projecte de:

Amb la col·laboració de:

 
 
© 2011 Dipsalut - Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona