Gaudir del mar de forma segura 30/08/2017

Les Vies Braves son una xarxa pública d’itineraris marins senyalitzats i abalisats. Transcorren paral·lels als camins de ronda i són d’accés públic i gratuït.


Els itineraris disposen de panells informatius on es detalla el nom, el mapa topogràfic i les característiques de cada via, a més d’indicacions sobre la biodiversitat i les característiques del fons marí. Els panells també incorporen recomanacions d’ús i de seguretat.


Actualment, la xarxa de Vies Braves compta amb prop de 25 quilòmetres de carrils marins situats al llarg de la Costa Brava i de la Costa de Barcelona. Cadascun d’ells fa entre 0,3 i 2 quilòmetres de longitud. Concretament, al litoral gironí hi ha 14 Vies Braves.


Aquesta xarxa pública de camins marins està destinada a activitats lúdiques, pedagògiques i esportives, com poden ser la pràctica de natació en aigües obertes o la immersió lleugera.


Per promoure’n l’ús i per transmetre les pautes per gaudir-ne amb seguretat, periòdicament s’hi fan sessions de dinamització. Aquest estiu, se’n fan entre sis i dotze a cada Via Brava. Per dur-les a terme, es compta amb una quinzena de monitors altament qualificats. Es tracta de professionals locals, que tenen un gran coneixement de la zona de la costa i de la Via Brava en la que treballen.


Les activitats dirigides a les Vies de la Costa Brava compten amb el suport tècnic i econòmic de Dipsalut. L’Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona ha participat activament en el disseny d’aquestes dinamitzacions així com en la formació dels dinamitzadors de les Vies Braves de cada població.


Entre les dinamitzacions, hi ha trobades per nedar en grup, sessions d’snorkelling, neteges del fons marí i del litoral, classes d’iniciació a la natació en aigües obertes i les Vies Braves Gran Prix (una lliga per incentivar la participació en travessies populars de natació). També s’organitzen camps de treball, per implicar els més joves en la preservació del litoral i del medi marí.


Totes les activitats tenen com a objectiu el foment de la pràctica d’activitat física a l’aire lliure i de forma segura. També busquen promoure la descoberta i la posada en valor del patrimoni natural de la costa i les actituds respectuoses cap a l’entorn natural i la preservació del fons marí.Segell Biosphere de la UNESCO


Les Vies Braves han obtingut aquest prestigiós segell que les distingeix com a experiència sostenible i de turisme responsable.


Qui li ha concedit aquesta distinció és l’Institut de Turisme Responsable, una entitat associada a la UNESCO i a l’Organització Mundial del Turisme.


En concret, al projecte Vies Braves, se li ha donat la Certificació Biosphere Responsible Tourism.

El setembre és un bon mes per recuperar hàbits saludables, com realitzar activitat física. Teniu moltes opcions per incorporar-la al vostre dia a dia. Una d’elles és participar les sessions dirigides que programem ...
Dipsalut ha explicat com s’està baixant sobre el terreny, als municipis, els Objectius de Desenvolupament Sostenible de manera vinculada a la promoció de la salut. Ho hem fet dins el 7è Simposi Concha Colomer, celeb...
Periòdicament programem sessions dirigides d’exercici físic als Parcs Urbans de Salut i a les Xarxes d’Itineraris Saludables que hi arreu de les comarques gironines. El calendari es troba disponible al web itinerar...
El 6 d’abril se celebra el Dia Mundial de l’Activitat Física. Un any més, diversos municipis gironins han organitzat, amb la col·laboració de Dipsalut, esdeveniments per commemorar-lo.
< Anterior1234567...3839

Un projecte de:

Amb la col·laboració de:

 
 
© 2011 Dipsalut - Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona