Dia Mundial de l'Activitat Física 31/03/2017

 

El sedentarisme és un dels principals factors de mortalitat als països occidentals. Per combatre'l i divulgar la importància de moure's per tal d'estar sa, cada any es dedica una diada a promoure l'activitat física entre la ciutadania.

 

Se celebra aquest 6 d'abril, però les activitats per commemorar-lo comencen ja el dia 1 i es prolonguen fins a acabar el mes.

 

Entre els municipis que n'organitzen, amb la col·laboració de Dipsalut, hi ha Salt i Santa Coloma de Farners. Entre el 3 i el 8 d'abril celebren la Setmana de l'Activitat Física i la Salut i la Setmana de la Salut, respectivament. Inclouran, entre moltes altres activitats, caminades , gimcanes, pedalades, tallers d'alimentació, xerrades sobre salut, jocs i gimcanes, marxa nòrdica i sessions dirigides d'altres esports. 

 

Per obtenir més informació sobre el Dia Mundial i les activitats programades per commemorar-lo, podeu consultar el lloc web del Pla d'Activitat Física, Esport i Salut (PAFES).

 

Activitats a les escoles


Per tal de celebrar la diada, Dipsalut també proposa una sèrie de recursos pedagògics perquè els mestres i professors puguin promoure l’activitat física entre els seus alumnes.


Van especialment adreçats als docents que desenvolupen el programa “Sigues Tu, eines i actius per a la salut”. Serveixen per remarcar la importància de l’activitat física com a element de salut i benestar i per fer reflexionar els infants i joves sobre temes diversos al voltant de l’activitat física, com la relació entre pràctica esportiva i gènere.


Aquests recursos pedagògics estan disponibles al lloc web: www.siguestu.cat

Dipsalut s'ha adherit a l'Acord nacional per a l'Agenda 2030 a Catalunya. L'Organisme va ser pioner a incorporar els Objectius de Desenvolupament Sostenible als seus programes i a promoure plans municipals de salut vincu...
Les activitats que es programen als Parcs Urbans de Salut i a les Xarxes d'Itineraris Saludables serveixen per combatre el sedentarisme, però també per proporcionar oportunitats d’interacció social.
El setembre és un bon mes per recuperar hàbits saludables, com realitzar activitat física. Teniu moltes opcions per incorporar-la al vostre dia a dia. Una d’elles és participar les sessions dirigides que programem ...
Dipsalut ha explicat com s’està baixant sobre el terreny, als municipis, els Objectius de Desenvolupament Sostenible de manera vinculada a la promoció de la salut. Ho hem fet dins el 7è Simposi Concha Colomer, celeb...
< Anterior1234567...3940

Un projecte de:

Amb la col·laboració de:

 
 
© 2011 Dipsalut - Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona