El “Sigues Tu” estrena web 22/03/2017

El programa d’educació per a la salut “Sigues Tu, eines i actius per la salut” té portal web propi: www.siguestu.cat.


La pàgina recull tota la informació sobre el programa: en què consisteix, en què es basa, on i com es desenvolupa, l’equip que el coordina, com se sol·licita...També inclou apartats específics dirigits als docents (de primària i de secundària) i a les famílies.


El portal conté un extens banc de recursos pedagògics per poder entrenar les habilitats per a la vida d’infants i adolescents. Està dirigit especialment a mestres i professors. Un cercador facilita localitzar aquells recursos idonis per treballar un determinat tema o per incidir en una o altra habilitat per a la vida. També permet cercar recursos per segment d’edat, concretament proposa recursos adients per a alumnes de primària i altres d’adequats per als de secundària.


El web és una eina viva que anirà incorporant nous continguts i millores de manera continuada, d’acord amb els suggeriments de millora que proposin els seus usuaris.

 

El "Sigues Tu, eines i actius per la salut"


Aquest programa de l’Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona està pensat per entrenar les habilitats per a la vida d’infants i adolescents. Aquestes habilitats són destreses psicosocials que s’han demostrat clau per prendre bones decisions en salut. Se centra en desenvolupar les habilitats per a la vida considerades bàsiques per l’Organització Mundial de la Salut. Aquestes capacitats són: la comunicació interpersonal, l’assertivitat i la capacitat de negociació, l’empatia, la cooperació i el treball en equip, el lideratge i la defensa d’interessos, la presa de decisions, la resolució de problemes, el pensament crític, el control intern, l’autoestima i la gestió emocional i de l’estrès.


Es fa, en horari lectiu, a escoles i instituts. El desenvolupen mestres, professors i l’equip tècnic de Dipsalut. Aquest curs 2016/17 es duu a terme en 129 centres de primària i en 46, de secundària, d’un total de 84 municipis gironins. Hi participen uns 12.130 nois i noies de primària i uns 10.450, de secundària.


Es prioritzen els centres que atenen infants i adolescents en situació de vulnerabilitat social i econòmica ja que la falta de recursos o d’oportunitats dels pares els posa en una posició de desigualtat que es vol trencar.


Aquest programa va neixer el curs 2014/15. Es basa en l’evidència científica que les competències psicosocials de les persones són un factor clau tant per tenir un major control sobre la seva salut com per afrontar de manera positiva els desafiaments de la vida quotidiana.

Dipsalut s'ha adherit a l'Acord nacional per a l'Agenda 2030 a Catalunya. L'Organisme va ser pioner a incorporar els Objectius de Desenvolupament Sostenible als seus programes i a promoure plans municipals de salut vincu...
Les activitats que es programen als Parcs Urbans de Salut i a les Xarxes d'Itineraris Saludables serveixen per combatre el sedentarisme, però també per proporcionar oportunitats d’interacció social.
El setembre és un bon mes per recuperar hàbits saludables, com realitzar activitat física. Teniu moltes opcions per incorporar-la al vostre dia a dia. Una d’elles és participar les sessions dirigides que programem ...
Dipsalut ha explicat com s’està baixant sobre el terreny, als municipis, els Objectius de Desenvolupament Sostenible de manera vinculada a la promoció de la salut. Ho hem fet dins el 7è Simposi Concha Colomer, celeb...
< Anterior1234567...3940

Un projecte de:

Amb la col·laboració de:

 
 
© 2011 Dipsalut - Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona