Activitats per commemorar el Dia de la Dona 08/03/2017

Aquest divendres dia 10 de març s'ha celebrat la Jornada Dona i Esport que, enguany, ha tractat sobre l'excel·lència en l'esport femení. L'acte s'ha dut a terme a la sala Carles Rahola de l'edifici de la Generalitat a Girona. Ha començat amb la lectura de la Declaració Institucional del Govern del Dia Internacional de les Dones, que ha anat a càrrec de Bet Fernández, entrenadora olímpica de natació sincronitzada. La Jornada també ha inclòs una conferència sobre l'evolució de l'esport femení en els Jocs Olímpics i una taula rodona sobre el paper de les dones en els esports aquàtics.

 

Diumenge 12 de març s'ha celebrat la V Jornada de l'Esport Femení  sota el lema "Fes un  pas per l'esport". S'hi ha facilitat la pràctica d'un total de dinou activitats esportives.  L'esdeveniment s'ha dut a terme diferents punts de la ciutat de Girona i ha aplegat a l'entorn de 1.500 persones.

 

Els principals objectius d'aquest acte són potenciar la pràctica de totes les disciplines esportives i crear un espai de visualització, d’iniciació i de reconeixement; trencar estereotips envers algunes disciplines esportives considerades «no femenines»; destacar la pràctica esportiva com a transmissora de valors; reflexionar sobre els beneficis de l'esport, els hàbits alimentaris i la qualitat de vida, i donar a conèixer esportistes destacades perquè es converteixin en un referent social. Es reclama que homes i dones puguin accedir en condicions d’igualtat a la pràctica esportiva.

 

Aquests dies també s’ha dut a terme trobades de debat en nou instituts de la comarca del Gironès en què han participat un miler d’alumnes d’edats compreses entre els dotze i els setze anys. En aquestes trobades s’ha tractat sobre el valor de l’esport com a element de transmissió de valors per a la formació integral de les persones —nois o noies—, i també s’ha reflexionat sobre la presència i la imatge de les dones en el món de l’esport. Aquestes trobades han comptat amb el suport de Dipsalut.

Dipsalut s'ha adherit a l'Acord nacional per a l'Agenda 2030 a Catalunya. L'Organisme va ser pioner a incorporar els Objectius de Desenvolupament Sostenible als seus programes i a promoure plans municipals de salut vincu...
Les activitats que es programen als Parcs Urbans de Salut i a les Xarxes d'Itineraris Saludables serveixen per combatre el sedentarisme, però també per proporcionar oportunitats d’interacció social.
El setembre és un bon mes per recuperar hàbits saludables, com realitzar activitat física. Teniu moltes opcions per incorporar-la al vostre dia a dia. Una d’elles és participar les sessions dirigides que programem ...
Dipsalut ha explicat com s’està baixant sobre el terreny, als municipis, els Objectius de Desenvolupament Sostenible de manera vinculada a la promoció de la salut. Ho hem fet dins el 7è Simposi Concha Colomer, celeb...
< Anterior1234567...3940

Un projecte de:

Amb la col·laboració de:

 
 
© 2011 Dipsalut - Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona