Dipsalut organitza una jornada sobre parcs urbans i itineraris saludables 24/02/2009

 

L'Organisme autònom de la Diputació de Girona, Dipsalut, encarregat de la gestió de la prestació d'assistència i cooperació als municipis en matèria de salut pública, ha organitzat avui a la Fontana d'Or de Girona una jornada sobre parcs urbans i itineraris saludables amb l'objectiu de promoure, de forma interdisciplinar i participativa, el disseny d'espais públics de promoció de la salut.

 

A la jornada hi han assistit més de 90 professionals especialitzats en la redacció de projectes d'aquest tipus, que han treballat per establir els elements mínims i òptims que s'han de considerar a l'hora de dissenyar aquests espais públics. Entre els assistents hi havia arquitectes, aparelladors, tècnics de salut, d'esport i de mediambient, entre d'altres.

 

Al final de la jornada, els participants han arribat a set conclusions o premisses bàsiques sobre el disseny d'espais públics de promoció de la salut:

- Els parcs urbans i els itineraris saludables emergeixen com una excel·lent oportunitat per promoure l'exercici físic en la població.

- Cal adequar els parcs i els itineraris a les necessitats de la població i tenir-les en compte a l'hora de pensar què necessita el municipi.

- Cal estudiar detingudament la ubicació dels parcs i itineraris per tal de fomentar-ne l'ús i integrar-los en la xarxa urbana i de salut.

- Cal aprofitar els itineraris existents i integrar-hi els elements culturals del municipi.

- Cal treballar de forma interinstitucional i interdisciplinar, per tenir en compte les tres dimensions del projecte: urbanisme, salut i esport.

- Cal treballar en el disseny dels parcs i dels itineraris en forma de xarxa, de manera que s'interrelacionin.

- Cal dinamitzar les instal·lacions i promoure-hi l'adherència de les persones. En aquest sentit, l'organisme autònom de la Diputació, Dipsalut, promou el disseny i la instal·lació d'equipaments per mitjà de subvencions per a la redacció de projectes, donant suport als municipis que vulguin crear-ne, establint una estratègia d'actuació a la demarcació i fomentant espais de reflexió i treball.

Dipsalut s'ha adherit a l'Acord nacional per a l'Agenda 2030 a Catalunya. L'Organisme va ser pioner a incorporar els Objectius de Desenvolupament Sostenible als seus programes i a promoure plans municipals de salut vincu...
Les activitats que es programen als Parcs Urbans de Salut i a les Xarxes d'Itineraris Saludables serveixen per combatre el sedentarisme, però també per proporcionar oportunitats d’interacció social.
El setembre és un bon mes per recuperar hàbits saludables, com realitzar activitat física. Teniu moltes opcions per incorporar-la al vostre dia a dia. Una d’elles és participar les sessions dirigides que programem ...
Dipsalut ha explicat com s’està baixant sobre el terreny, als municipis, els Objectius de Desenvolupament Sostenible de manera vinculada a la promoció de la salut. Ho hem fet dins el 7è Simposi Concha Colomer, celeb...
< Anterior1234567...3940

Un projecte de:

Amb la col·laboració de:

 
 
© 2011 Dipsalut - Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona