Dipsalut organitza una jornada sobre parcs urbans i itineraris saludables 24/02/2009

 

L'Organisme autònom de la Diputació de Girona, Dipsalut, encarregat de la gestió de la prestació d'assistència i cooperació als municipis en matèria de salut pública, ha organitzat avui a la Fontana d'Or de Girona una jornada sobre parcs urbans i itineraris saludables amb l'objectiu de promoure, de forma interdisciplinar i participativa, el disseny d'espais públics de promoció de la salut.

 

A la jornada hi han assistit més de 90 professionals especialitzats en la redacció de projectes d'aquest tipus, que han treballat per establir els elements mínims i òptims que s'han de considerar a l'hora de dissenyar aquests espais públics. Entre els assistents hi havia arquitectes, aparelladors, tècnics de salut, d'esport i de mediambient, entre d'altres.

 

Al final de la jornada, els participants han arribat a set conclusions o premisses bàsiques sobre el disseny d'espais públics de promoció de la salut:

- Els parcs urbans i els itineraris saludables emergeixen com una excel·lent oportunitat per promoure l'exercici físic en la població.

- Cal adequar els parcs i els itineraris a les necessitats de la població i tenir-les en compte a l'hora de pensar què necessita el municipi.

- Cal estudiar detingudament la ubicació dels parcs i itineraris per tal de fomentar-ne l'ús i integrar-los en la xarxa urbana i de salut.

- Cal aprofitar els itineraris existents i integrar-hi els elements culturals del municipi.

- Cal treballar de forma interinstitucional i interdisciplinar, per tenir en compte les tres dimensions del projecte: urbanisme, salut i esport.

- Cal treballar en el disseny dels parcs i dels itineraris en forma de xarxa, de manera que s'interrelacionin.

- Cal dinamitzar les instal·lacions i promoure-hi l'adherència de les persones. En aquest sentit, l'organisme autònom de la Diputació, Dipsalut, promou el disseny i la instal·lació d'equipaments per mitjà de subvencions per a la redacció de projectes, donant suport als municipis que vulguin crear-ne, establint una estratègia d'actuació a la demarcació i fomentant espais de reflexió i treball.

Ja podeu consultar el programa de formació per al segon semestre. S'hi inclouen una desena de cursos nous. La majoria, es faran en línia. Les inscripcions s'obren el 15 de setembre.
Amb motiu de la desescalada i de la progressiva tornada a la “nova normalitat”, durant el mes de juliol es reprenen les activitats emmarcades en el programa de dinamització dels Parcs Urbans i les Xarxes d’Itinera...
Dipsalut ha transmès als ajuntaments les pautes a seguir per a l'obertura de les piscines d'ús públic. Caldrà extremar la neteja i desinfecció de les superfícies de contacte i, sobretot, assegurar el distanciament ...
Les dinamitzadores i dinamitzadors del programa de Parcs Urbans de Salut i Xarxes d'Itineraris Saludables, ens proposen sessions d'exercici per fer fàcilment a casa.
< Anterior1234567...4142

Un projecte de:

Amb la col·laboració de:

 
 
© 2011 Dipsalut - Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona