Dipsalut organitza una jornada sobre parcs urbans i itineraris saludables 24/02/2009

 

L'Organisme autònom de la Diputació de Girona, Dipsalut, encarregat de la gestió de la prestació d'assistència i cooperació als municipis en matèria de salut pública, ha organitzat avui a la Fontana d'Or de Girona una jornada sobre parcs urbans i itineraris saludables amb l'objectiu de promoure, de forma interdisciplinar i participativa, el disseny d'espais públics de promoció de la salut.

 

A la jornada hi han assistit més de 90 professionals especialitzats en la redacció de projectes d'aquest tipus, que han treballat per establir els elements mínims i òptims que s'han de considerar a l'hora de dissenyar aquests espais públics. Entre els assistents hi havia arquitectes, aparelladors, tècnics de salut, d'esport i de mediambient, entre d'altres.

 

Al final de la jornada, els participants han arribat a set conclusions o premisses bàsiques sobre el disseny d'espais públics de promoció de la salut:

- Els parcs urbans i els itineraris saludables emergeixen com una excel·lent oportunitat per promoure l'exercici físic en la població.

- Cal adequar els parcs i els itineraris a les necessitats de la població i tenir-les en compte a l'hora de pensar què necessita el municipi.

- Cal estudiar detingudament la ubicació dels parcs i itineraris per tal de fomentar-ne l'ús i integrar-los en la xarxa urbana i de salut.

- Cal aprofitar els itineraris existents i integrar-hi els elements culturals del municipi.

- Cal treballar de forma interinstitucional i interdisciplinar, per tenir en compte les tres dimensions del projecte: urbanisme, salut i esport.

- Cal treballar en el disseny dels parcs i dels itineraris en forma de xarxa, de manera que s'interrelacionin.

- Cal dinamitzar les instal·lacions i promoure-hi l'adherència de les persones. En aquest sentit, l'organisme autònom de la Diputació, Dipsalut, promou el disseny i la instal·lació d'equipaments per mitjà de subvencions per a la redacció de projectes, donant suport als municipis que vulguin crear-ne, establint una estratègia d'actuació a la demarcació i fomentant espais de reflexió i treball.

El setembre és un bon mes per recuperar hàbits saludables, com realitzar activitat física. Teniu moltes opcions per incorporar-la al vostre dia a dia. Una d’elles és participar les sessions dirigides que programem ...
Dipsalut ha explicat com s’està baixant sobre el terreny, als municipis, els Objectius de Desenvolupament Sostenible de manera vinculada a la promoció de la salut. Ho hem fet dins el 7è Simposi Concha Colomer, celeb...
Periòdicament programem sessions dirigides d’exercici físic als Parcs Urbans de Salut i a les Xarxes d’Itineraris Saludables que hi arreu de les comarques gironines. El calendari es troba disponible al web itinerar...
El 6 d’abril se celebra el Dia Mundial de l’Activitat Física. Un any més, diversos municipis gironins han organitzat, amb la col·laboració de Dipsalut, esdeveniments per commemorar-lo.
< Anterior1234567...3839

Un projecte de:

Amb la col·laboració de:

 
 
© 2011 Dipsalut - Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona