Dipsalut celebra un curs de formació en Parcs i Xarxes dirigit a sanitaris 17/03/2011

 

Aquest dijous 17 de març, ha tingut lloc una jornada de formació sobre Parcs Urbans de Salut i Xarxes d’Itineraris Saludables dirigida a metges i infermers de les àrees bàsiques de la demarcació de Girona. Hi han après què són els Parcs i les Xarxes, com s’han d’utilitzar, quina és la seva finalitat , on es poden trobar...Concretament, el curs era per les persones de referència del Pla d’Activitat Física, Esport i Salut (PAFES). Aquests sanitaris són ben coneixedors d’aquest programa de la Generalitat de foment de l’activitat física i el divulguen entre la resta de metges i infermers de la seva àrea bàsica de salut. L’objectiu és que des dels centres d’atenció primària i els consultoris locals es recepti la pràctica regular d’activitat física. PAFES col·labora estretament amb Dipsalut en el Programa de Parcs Urbans de Salut i Xarxes d’Itineraris Saludables i ha volgut que els seus professionals de referència en les àrees bàsiques coneguin a fons aquests equipaments i els recomanin tal i com ja fan amb els recursos de PAFES.


Per promoure que metges i infermers receptin activitat física en Parcs i Xarxes també s’ha dissenyat una aplicació web que permet planificar una sessió d’activitat física adequada a cada persona, seleccionant determinats exercicis dels Parcs, un recorregut concret de la Xarxa i la periodicitat amb la que s’han d’utilitzar. L’aplicació estarà a punt en les properes setmanes i es donarà a conèixer entre el personal mèdic. En aquesta tasca també hi tindran un paper molt destacat aquests professionals de referència.

 

Imatge: una dinamitzadora de Parcs i Xarxes mostra als sanitaris com cal fer els exercicis del Parc

Dipsalut ha transmès als ajuntaments les pautes a seguir per a l'obertura de les piscines d'ús públic. Caldrà extremar la neteja i desinfecció de les superfícies de contacte i, sobretot, assegurar el distanciament ...
Les dinamitzadores i dinamitzadors del programa de Parcs Urbans de Salut i Xarxes d'Itineraris Saludables, ens proposen sessions d'exercici per fer fàcilment a casa.
El seu llarg tancament, arran de la Covid-19, pot comportar riscos sanitaris sinó es fan certes actuacions de manteniment. Dipsalut va transmetre als municipis les recomanacions a seguir tant abans de tancar, com durant...
Es dirigeix, principalment, a treballadors de l'àmbit sociosanitari. També en poden disposar altres professionals i ciutadania.
< Anterior1234567...4041

Un projecte de:

Amb la col·laboració de:

 
 
© 2011 Dipsalut - Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona