Dipsalut i l’Ajuntament de Blanes han inaugurat els Parcs Urbans de Salut del municipi 18/03/2011Aquest dijous 17 de març, Dipsalut i l’Ajuntament de Blanes han inaugurat els Parcs Urbans de Salut del municipi. L’acte s’ha celebrat al Parc de la Plaça Josep Vieta i Burcet. Blanes compta amb dos Parcs més, ubicats al Parc de la Mina Cristal·lina i a la Plaça Miquel Martí i Pol. Es posen en funcionament divendres 18 de març amb dues sessions dirigides d’exercici en grup.

L’acte d’inauguració dels Parcs ha comptat amb el Regidor de Serveis Municipals, Celestino Lillo, el regidor d’Esports, Xavier Oms, i el president de Dipsalut, Josep Marigó. Lillo ha destacat la voluntat de l’ajuntament de facilitar equipaments per fer activitat física. Oms ha assegurat que els Parcs Urbans de Salut “són uns equipaments dels quals se’n pot treure molt profit ja que estan ben a prop de les cases, en punts estratègics de la població”. Marigó ha remarcat que “utilitzant-los periòdicament s’aconsegueix més agilitat i resulta molt més fàcil fer activitats tant quotidianes com agafar un objecte del prestatge de dalt o fer la neteja de la casa...”. Després dels parlaments s’ha dut a terme una sessió dirigida d’exercici en grup en la qual han participat una trentena de persones.

 

Els Parcs Urbans de Salut són un conjunt d’aparells per fer exercici físic que permeten desenvolupar capacitats físiques determinades com la flexibilitat, la força, l’equilibri o la resistència. El parc garanteix un treball homogeni de tot el cos i la idoneïtat de cadascun dels exercicis. Aquests equipaments s’instal·len a l’aire lliure, en punts estratègics de municipis grans i petits.

 

Dipsalut cedeix un total de 181 Parcs Urbans de Salut a 105 municipis de la demarcació de Girona. Cada població podia sol·licitar entre un i quatre Parcs Urbans de Salut en funció del nombre d’habitants i dels nuclis separats de població.

 

Amb la cessió d’aquests equipaments, Dipsalut busca combatre un dels principals problemes de les societats desenvolupades: l’obesitat i les afeccions que se’n deriven. La intenció és fer que l’activitat i l’exercici físic siguin del tot accessibles per a tothom, independentment de l’edat, de la condició socioeconòmica (un dels principals determinants de l’estat de salut), del municipi on es resideix o de les limitacions d’horaris.Imatge: una dinamitzadora dels Parcs ensenya a una de les assistents a la sessió d’exercici en grup com cal utilitzar un dels aparells. Font: Joaquim Robert.

Últims dies per inscriure-us als cursos relacionats amb la igualtat de gènere i la lluita contra la discriminació per motius d'orientació sexual. Són gratuïts i estan especialment enfocats a l'àmbit local. Es real...
Ja podeu consultar el programa de formació per al segon semestre. S'hi inclouen una desena de cursos nous. La majoria, es faran en línia. Les inscripcions s'obren el 15 de setembre.
Amb motiu de la desescalada i de la progressiva tornada a la “nova normalitat”, durant el mes de juliol es reprenen les activitats emmarcades en el programa de dinamització dels Parcs Urbans i les Xarxes d’Itinera...
Dipsalut ha transmès als ajuntaments les pautes a seguir per a l'obertura de les piscines d'ús públic. Caldrà extremar la neteja i desinfecció de les superfícies de contacte i, sobretot, assegurar el distanciament ...
< Anterior1234567...4142

Un projecte de:

Amb la col·laboració de:

 
 
© 2011 Dipsalut - Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona