Primeres dinamitzacions de les Xarxes d’Itineraris Saludables 22/02/2011Aquest dimarts al matí s’ha celebrat la primera dinamització de la Xarxa d’Itineraris Saludables que Dipsalut ha implantat a Sant Feliu de Guíxols. Una dinamitzadora d’aquests equipaments ha guiat els assistents pels itineraris mentre els explicava com interpretar els senyals i com treure el màxim partit de la Xarxa. Els Itineraris Saludables del municipi transcorren tant pel nucli urbà com pels afores i arriben fins a S’Agaró. N’hi ha 3 de recomanats: un de curt (de 2’2 Km), un de mitjà (de 4 km) i un de llarg (de 5’6 Km). Tots ells estan connectats formant una Xarxa d’uns 12 quilòmetres.

La Xarxa d’Itineraris Saludables de Sant Feliu de Guíxols ja està llesta per utilitzar-se. Per mostrar els possibles usuaris com fer-la servir, Dipsalut i l’Ajuntament del municipi han programat periòdicament sessions de dinamització com la que s’ha celebrat aquest dimarts.

La Xarxa compta amb tres Itineraris Saludables de llargàries diferents i connectats entre ells. Transcorren tant pel nucli urbà com pels afores i connecten Sant Feliu amb S’Agaró. Les rutes passen pels espais on s’implantaran els 3 Parcs Urbans de Salut, és a dir, pel Parc de les Dunes, per la Plaça Miquel Murlà i per Mas Balmanya. També connecten amb la Via Verda del municipi. A més, la Xarxa arriba fins el GR92 (tant pel costat de Tossa com per Platja d’Aro) i fins tres dels itineraris turístics que promou l’Ajuntament i el Consell Comarcal del Baix Empordà.

Dipsalut implanta Xarxes d’Itineraris Saludables a 105 municipis de la demarcació de Girona. Es tracta recorreguts urbans i periurbans senyalitzats i connectats entre ells, pensats per promoure i facilitar l’acció de caminar. Cada Xarxa compta amb plafons informatius que contenen un mapa del municipi amb els itineraris que es poden seguir i on es donen les recomanacions generals d’ús. Les Xarxes de Dipsalut passen pels Parcs Urbans de Salut que l’Organisme també cedeix als municipis. A més, connecten amb les Vies Verdes i permeten arribar fins altres recorreguts consolidats.

Fins el moment s’ha completat la implantació de les Xarxes d’Itineraris Saludables de: Platja d’Aro, Sant Feliu de Guíxols, Riudellots de la Selva, Bescanó, Llambilles i Pedret i Marzà.

Dipsalut s'ha adherit a l'Acord nacional per a l'Agenda 2030 a Catalunya. L'Organisme va ser pioner a incorporar els Objectius de Desenvolupament Sostenible als seus programes i a promoure plans municipals de salut vincu...
Les activitats que es programen als Parcs Urbans de Salut i a les Xarxes d'Itineraris Saludables serveixen per combatre el sedentarisme, però també per proporcionar oportunitats d’interacció social.
El setembre és un bon mes per recuperar hàbits saludables, com realitzar activitat física. Teniu moltes opcions per incorporar-la al vostre dia a dia. Una d’elles és participar les sessions dirigides que programem ...
Dipsalut ha explicat com s’està baixant sobre el terreny, als municipis, els Objectius de Desenvolupament Sostenible de manera vinculada a la promoció de la salut. Ho hem fet dins el 7è Simposi Concha Colomer, celeb...
< Anterior1234567...3940

Un projecte de:

Amb la col·laboració de:

 
 
© 2011 Dipsalut - Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona