Primeres dinamitzacions de les Xarxes d’Itineraris Saludables 22/02/2011Aquest dimarts al matí s’ha celebrat la primera dinamització de la Xarxa d’Itineraris Saludables que Dipsalut ha implantat a Sant Feliu de Guíxols. Una dinamitzadora d’aquests equipaments ha guiat els assistents pels itineraris mentre els explicava com interpretar els senyals i com treure el màxim partit de la Xarxa. Els Itineraris Saludables del municipi transcorren tant pel nucli urbà com pels afores i arriben fins a S’Agaró. N’hi ha 3 de recomanats: un de curt (de 2’2 Km), un de mitjà (de 4 km) i un de llarg (de 5’6 Km). Tots ells estan connectats formant una Xarxa d’uns 12 quilòmetres.

La Xarxa d’Itineraris Saludables de Sant Feliu de Guíxols ja està llesta per utilitzar-se. Per mostrar els possibles usuaris com fer-la servir, Dipsalut i l’Ajuntament del municipi han programat periòdicament sessions de dinamització com la que s’ha celebrat aquest dimarts.

La Xarxa compta amb tres Itineraris Saludables de llargàries diferents i connectats entre ells. Transcorren tant pel nucli urbà com pels afores i connecten Sant Feliu amb S’Agaró. Les rutes passen pels espais on s’implantaran els 3 Parcs Urbans de Salut, és a dir, pel Parc de les Dunes, per la Plaça Miquel Murlà i per Mas Balmanya. També connecten amb la Via Verda del municipi. A més, la Xarxa arriba fins el GR92 (tant pel costat de Tossa com per Platja d’Aro) i fins tres dels itineraris turístics que promou l’Ajuntament i el Consell Comarcal del Baix Empordà.

Dipsalut implanta Xarxes d’Itineraris Saludables a 105 municipis de la demarcació de Girona. Es tracta recorreguts urbans i periurbans senyalitzats i connectats entre ells, pensats per promoure i facilitar l’acció de caminar. Cada Xarxa compta amb plafons informatius que contenen un mapa del municipi amb els itineraris que es poden seguir i on es donen les recomanacions generals d’ús. Les Xarxes de Dipsalut passen pels Parcs Urbans de Salut que l’Organisme també cedeix als municipis. A més, connecten amb les Vies Verdes i permeten arribar fins altres recorreguts consolidats.

Fins el moment s’ha completat la implantació de les Xarxes d’Itineraris Saludables de: Platja d’Aro, Sant Feliu de Guíxols, Riudellots de la Selva, Bescanó, Llambilles i Pedret i Marzà.

Ja podeu consultar el programa de formació per al segon semestre. S'hi inclouen una desena de cursos nous. La majoria, es faran en línia. Les inscripcions s'obren el 15 de setembre.
Amb motiu de la desescalada i de la progressiva tornada a la “nova normalitat”, durant el mes de juliol es reprenen les activitats emmarcades en el programa de dinamització dels Parcs Urbans i les Xarxes d’Itinera...
Dipsalut ha transmès als ajuntaments les pautes a seguir per a l'obertura de les piscines d'ús públic. Caldrà extremar la neteja i desinfecció de les superfícies de contacte i, sobretot, assegurar el distanciament ...
Les dinamitzadores i dinamitzadors del programa de Parcs Urbans de Salut i Xarxes d'Itineraris Saludables, ens proposen sessions d'exercici per fer fàcilment a casa.
< Anterior1234567...4142

Un projecte de:

Amb la col·laboració de:

 
 
© 2011 Dipsalut - Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona